Puisi Jawa tentang Cinta

Puisi Jawa tentang Cinta - Bosan dengan puisi-puisi bahasa Indonesia, mau sesuatu yang baru dan beda. Nah,puisi basa jawa berikut ini akan menjadi puisi selanjutnya yang dalam posting terbaru website EmbunSyurga yang kita cintai. :D Puisi berbahasa Jawa tentang cinta ini akan menjadi puisi romatis ya tentunya bagi orang jawa ya, hehe (kalo selain jawa puyeng gak bakal ngarti) Hehe.

Terus yang gak ngarti gimana?? Gak apa2 kok kan biar lebih menantang puisinya, nanti kan si do'i pasti nyari tahu arti puisi yang telah kita buat tersebut. Gkgkgk. Untuk anda yang tulen alias asli wong Jowo  Bisa jadi sebuah puisi romantis bagi anda yang sedang kasmaran buat si do'i.

Puisi Jawa tentang Cinta
Langsung saja dah, berikut adalah Puisi Jawa tentang Cinta :

"Adohing papan dunugmu nambahi sanyoyo
abot mikul roso kanggenku marang sliramu
umpomo aku duweni hanpone yo mesti taktelpone
yen ora tak Sms sliramu gae nyudo roso kangenku
wolak walike jaman saiki wes ra usum kirim layang
amargo saiki sing ono facebookan
Oalah jeng yowes tak empete roso kangen
iki mergo kahanan sing koyo mengkene iki.
sing penting kopat lepet janur kunig ayo
podo andum slamet separo eding...
yen ora gelem separo eding aku
sing telung prapat sliramu sing setelon wae,,,"

NALIKA SEPI ....
pasuryanmu sing bening
tumiba ing banyu mili turut pletheking surya
saya suwe tansaya adoh
ninggalake sepi

tan ana sabawa gumrisiking alang alang
aku mung bisa nyawang
pasuryanmu sing kagawa banyu mili turut kali
nganti datan katon kasaput pedut

UDAN WAYAH SORE
udan riwis-riwis nggawa angin gumanti
ora kaya nalika kang kawuri sing kebak pangarep-arep
dikaya ngapa lemah wus kebanjur teles

sesuk esuk yen sang surya wiwit sumunar
lan manuk kepodang colat-colot ana wit gedang
tak tunggu tekamu ing sak ngisore payung
tak kanthi lakumu tumeka ngendi

mbokmenawa sesuk sore wus ora udan riwis-riwis
marakake gawe kekesing ati
manuk kepodang wus mabur mangulon
nanging tetep tak tunggu tekamu.

Demikian Puisi Jawa tentang Cinta.
Semoga bisa bermanfaat untuk anda semua.
Jangan lupa baca juga puisi-puisi romantis lainnya.

Puisi Jawa tentang Cinta Rating: 4.5 Diposkan Oleh: Balqish Al Hidayati

3 komentar: